Over Coby

”It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye”

Hello!

Mijn naam is Coby Jacobs, en ik ben 25 jaartjes jong. Ik ben een beeldend kunstenares. Hierbij houd ik mij vooral bezig met fotografie, tekenen, schilderen en vormgeven. Vanuit mijn passie voor creativiteit vind ik het fijn om mooie dingen te creëren waar niet alleen ik, maar ook anderen blij van worden en kunnen genieten.

 

‘’EARTH without ART is just EH’’

 

Mijn visie

Ik vind het belangrijk om jezelf te onderscheiden van de massa en je unieke speciale zelf te kunnen zijn. Het klinkt misschien wat cliché, maar wie wordt er nou niet blij van iets dat niemand anders heeft; iets speciaals, iets unieks? Dat is wat ik met Coby Creatives wil bereiken; diensten en producten aanbieden die uniek zijn. De ambachtelijkheid waarmee ik mijn werk uitvoer zorgt ervoor dat geen product hetzelfde is, en geheel afgestemd kan worden naar uw persoonlijke wensen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het betaalbaar blijft, zodat iedereen kan genieten van kunst. Daarom wil ik voor ieders portemonnee diensten en producten aan kunnen bieden.
Vanaf kleins af aan had ik altijd al veel passie voor tekenen en schilderen. Barbies? Daar keek ik niet naar om! Ik was ‘’anders’’… Iets wat ik toentertijd juist niet wilde zijn maar naar mate ik ouder werd steeds meer en meer leerde te waarderen. Ik wilde eigenlijk nooit hetzelfde zijn als iedereen, dat vond ik maar saai. Als iets in de mode was wilde ik er niets van weten. Zo ook met mijn werk, ik wilde origineel en creatief zijn. Iets hebben wat iemand anders niet heeft..

‘’Don’t be afraid of being outnumbered. Eagles fly alone. Pigeons flock together’’

Kinderen zien een bepaalde logica nog die ons ontgaat. Zo dacht ik toen ik klein was: ‘’Best gek… we moeten naar school, daarna gaan we werken en pas als we heeeeeeel oud zijn hebben we pas echt vrij..’’ Ik kon maar niet begrijpen dat daar het leven uit bestond, naar school gaan, werken en wanneer je heel oud was mocht je stoppen met werken en de hele dag iets doen wat je leuk vindt. Ik vond dat maar raar.. ‘’Als je heel je leven eigenlijk alleen maar naar school moet en daarna moet werken,  wil ik wel werk doen wat ik écht leuk vind, anders word je nooit gelukkig en dat is zonde’’ dacht ik vervolgens.

‘’The creative adult is the child who survived’’

 

Deze ‘’logische’’ gedachte is blijven hangen en nooit bij mij verandert. Iets doen wat ik écht leuk vind… dáár wilde ik mijn werk van maken. Nu was de keus voor mij als creatieveling niet heel moeilijk, dus na het behalen van mijn middelbare school diploma ben ik grafisch vormgeven gaan studeren. Ik wilde mijzelf graag houden aan de belofte die ik aan mijn jongere zelf heb gedaan maar ik kwam er al snel achter dat de grafische wereld niet helemaal was wat ik zocht. Het creatieve aspect vond ik erg leuk tijdens mijn studie, maar helaas kon ik me niet vinden in het vooruitzicht dat ik de rest van mijn leven van 9 tot 5 achter een beeldscherm zou zitten op kantoor. Wel heb ik netjes mijn studie afgemaakt, en ben vooral doorgegaan met het maken van beeldende kunsten.
Daarom besloot ik een eigen bedrijf op te zetten, maar niet in één kunstrichting maar in verschillende richtingen. Simpelweg omdat ik niet kon kiezen tussen fotografie en schilderen. Ik vind het leuk om van beide mijn werk te maken. Door onder anderen mijn studie heb ik veel geleerd over vormgeven, kunst en fotografie. Maar het meeste heb ik geleerd door mijn gevoel en intuïtie te volgen en vooral veel te oefenen. Met deze vaardigheden kan ik nu mijn diensten en producten aanbieden en ook anderen er blij mee maken.

‘’If you do what you love, you’ll never work a day in your life’’

In de vrije tijd die ik heb vind ik het vooral fijn de natuur in te gaan, even weg van alle beeldschermpjes en drukte. De natuur is een van mijn grootste inspiratiebronnen. Vooral door het fotograferen ervan ben ik mij steeds bewuster geworden van hoe mooi onze natuur eigenlijk is, met alles wat er in leeft.  Ik heb er de vossen mogen ontmoeten waar ik veel inspiratie, mooie momenten en plezier uit haal. Deze wonderlijk beestjes hebben mij in veel opzichten anders doen kijken naar het leven en ik ga met veel plezier bij ze langs wanneer ik daar tijd voor heb. Daarnaast doe ik ook vrijwilligers werk. Ik geef één ochtend in de week schilderles aan eenzame ouderen op een dagbesteding, die wij liever het ontmoetingscentrum noemen. Ook hier zie ik dat het uiten van jezelf doormiddel van kunst, en het creëren van mooie dingen erg positief werkt!

‘’I was created to create’’

Liefs Coby